Czerwone wino 

Wina czerwone produkuje się z całych gron owoców razem ze skórką, pestkami oraz łodyżkami. Wina czerwone mają również korzystny wpływ jeśli chodzi o ochronę przez miażdżycą oraz zakrzepami a także nadciśnieniem tętniczym.

Barwa czerwona tego rodzaju wina to efekt zastosowania w produkcji skórek. Ze skórką do wina przedostają się garbniki oraz ta...

Wina czerwone produkuje się z całych gron owoców razem ze skórką, pestkami oraz łodyżkami. Wina czerwone mają również korzystny wpływ jeśli chodzi o ochronę przez miażdżycą oraz zakrzepami a także nadciśnieniem tętniczym.

Barwa czerwona tego rodzaju wina to efekt zastosowania w produkcji skórek. Ze skórką do wina przedostają się garbniki oraz taniny, które ściągają i konserwują. To dzięki tym substancjom wino czerwone ma lekko gorzkawy smak w ustach.

Gatunki wina czerwonego są najczęściej winami, które pochodzą z różnych szczepów. Dzięki tym połączeniom uwypuklają się pozytywne cechy wina . Najczęściej łączy się gatunki bordoskie, czyli Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Merlot.

czytaj więcej...
Ilość win w tej kategorii: 33
na stronę

Wino o kolorze rubinowym aż ciemnego granatu .

80,00 zł
W magazynie

Klasyczna morawska Frankovka Jakościowo przewyższa 2014

29,00 zł
W magazynie

Lekkie , owocowe

110,00 zł
W magazynie

Aromaty wiśni i czereśni z pikantnym cieniem

37,00 zł
W magazynie

W smaku wiśnie w czekoladzie

105,00 zł
W magazynie

Magnum - limitowana edycja 40-tu butelek 

205,00 zł
W magazynie

Owocowy smak i delikatne taniny

45,00 zł
W magazynie

Zweigeltrebe 40%, Pinot noir 30%, André 20%, Frankovka 10%

82,00 zł
W magazynie

Zapach owocowy s nutą cynamonu

69,00 zł
W magazynie
Wyświetlone: 1 - 9 z 33

Potrzebujesz pomocy?

Zadzwoń:

+48 517 874 820

+420 608 700 099

Newsletter

Otrzymuj kupony rabatowe, informacje o promocjach, nowościach.