Czerwone wino 

Wina czerwone produkuje się z całych gron owoców razem ze skórką, pestkami oraz łodyżkami. Wina czerwone mają również korzystny wpływ jeśli chodzi o ochronę przez miażdżycą oraz zakrzepami a także nadciśnieniem tętniczym.

Barwa czerwona tego rodzaju wina to efekt zastosowania w produkcji skórek. Ze skórką do wina przedostają się garbniki oraz ta...

Wina czerwone produkuje się z całych gron owoców razem ze skórką, pestkami oraz łodyżkami. Wina czerwone mają również korzystny wpływ jeśli chodzi o ochronę przez miażdżycą oraz zakrzepami a także nadciśnieniem tętniczym.

Barwa czerwona tego rodzaju wina to efekt zastosowania w produkcji skórek. Ze skórką do wina przedostają się garbniki oraz taniny, które ściągają i konserwują. To dzięki tym substancjom wino czerwone ma lekko gorzkawy smak w ustach.

Gatunki wina czerwonego są najczęściej winami, które pochodzą z różnych szczepów. Dzięki tym połączeniom uwypuklają się pozytywne cechy wina . Najczęściej łączy się gatunki bordoskie, czyli Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Merlot.

czytaj więcej...
Ilość win w tej kategorii: 22
na stronę

Wyrafinowana Frankovka

98,00 zł
W magazynie
Nowość

Ładnie zbalansowany Pinot.

110,00 zł
W magazynie

Maksimum terroir

91,00 zł
W magazynie

Długi finisz z przyjemnym posmakiem.

110,00 zł
W magazynie
Wyświetlone: 19 - 22 z 22

Potrzebujesz pomocy?

Zadzwoń:

+48 789 018 492

+420 608 700 099

Newsletter

Otrzymuj kupony rabatowe, informacje o promocjach, nowościach.