Irsai Oliver 

Wcześnie dojrzewająca odmiana moszczowa i stołowa z muszkatowym zapachem jagód i wina. Wyhodował ją Kocis Pál na Węgrzech w Kecskemét. Wino charakteryzuje się muszkatowo-korzennym zapachem i niską zawartością kwasów. Bardzo często wchodzi w skład mieszanek z winami bardziej kwaśnymi, najlepsza jest mieszanka z Ryzlinkiem vlašskim. Często używa s...

Wcześnie dojrzewająca odmiana moszczowa i stołowa z muszkatowym zapachem jagód i wina. Wyhodował ją Kocis Pál na Węgrzech w Kecskemét. Wino charakteryzuje się muszkatowo-korzennym zapachem i niską zawartością kwasów. Bardzo często wchodzi w skład mieszanek z winami bardziej kwaśnymi, najlepsza jest mieszanka z Ryzlinkiem vlašskim. Często używa się go do produkcji młodych win (tegorocznych). Jako czyste wino odmianowe szybko się starzeje. 

czytaj więcej...
W tej kategorii znajduje się 1 wino.

Podawać do słodkich deserów lub pikantnych serów

27,00 zł
W magazynie
Wyświetlone: 1 - 1 z 1

Potrzebujesz pomocy?

Zadzwoń:

+48 500 536 722

+420 608 700 099

Newsletter

Otrzymuj kupony rabatowe, informacje o promocjach, nowościach.