Wina z winiarni:  Mátyás András - Strekov

Historia winiarni rozpoczęła się w 2003 r. Dzisiejszy stan z 12 hektarami winnic i jedną nową piwniczką osiągnięto w ciągu 6 lat. Uprawiając winogrona, kierują się filozofią powrotu do natury, działania w zgodzie z naturą i nie marnowania jej zapasów. Stosuje zasady uprawy ekologicznej w winnicy. Celem jest wybudowanie gospodarstwa biodynamicznego i jak najwyższej harmonii z naturą. Jego pracę określają dwie ważne zasady: tradycja i natura. Co to znaczy w praktyce? Większość win zgodnie z tradycyjną fermentuje i dojrzewa w dębowych beczkach tak długo, jak to możliwe. Nie zakłóca fermentacji i rozwoju wina , jedyną interwencją w produkcję wina jest tylko niewielkie siarkowanie przed butelkowaniem, a w niektórych wymaganych przypadkach filtracja. W ostatnich latach zaczął produkować wina fermentowane na skórkach, butelkowane są bez filtracji i dodawanej siarki, Uważa to za spełnienie celu naturalnej produkcji wina.

Nowość

Urzekająco owocowe, z delikatną kwasowością

74,00 zł
W magazynie
Nowość

Dojrzała brzoskwinia, słone, lekko taninowe, intensywne

78,00 zł
W magazynie
Wyświetlone: 1 - 2 z 2

Potrzebujesz pomocy?

Zadzwoń:

+48 789 018 492

+420 608 700 099

Newsletter

Otrzymuj kupony rabatowe, informacje o promocjach, nowościach.