Muškát moravský 

Z uwagi na fakt, że dla regionów winiarskich Moraw i Czech nie istniał żaden szczep o aromacie muszkatu, inż. V. Křivánek w Ośrodku Hodowli w Polešovicach spróbował wypełnić tę lukę krzyżując odmiany Muskat Ottonel x Prachttraube i jego zamiar się powiódł. Muškát moravský stał się wkrótce najbardziej uprawianym szczepem w Republice Czeskiej. 

Po...

Z uwagi na fakt, że dla regionów winiarskich Moraw i Czech nie istniał żaden szczep o aromacie muszkatu, inż. V. Křivánek w Ośrodku Hodowli w Polešovicach spróbował wypełnić tę lukę krzyżując odmiany Muskat Ottonel x Prachttraube i jego zamiar się powiódł. Muškát moravský stał się wkrótce najbardziej uprawianym szczepem w Republice Czeskiej. 

Podstawowa charakterystyka wina jakościowego:

Zielonożółta barwa, kwiatowo-muszkatowy zapach, lekki charakter wina, o przyjemnej harmonii, jeżeli wino ma dostateczną zawartość kwasów.

czytaj więcej...
W tej kategorii znajduje się 1 wino.

Fermentacja z dodatkiem miodu

107,00 zł
W magazynie
Wyświetlone: 1 - 1 z 1

Tagi

Brak tagów

Potrzebujesz pomocy?

Zadzwoń:

+48 789 018 492

+420 608 700 099

Newsletter

Otrzymuj kupony rabatowe, informacje o promocjach, nowościach.