Pét nat 

Pét-nat to skrót od pétillant-naturel („naturalne musowanie”), określający wina powstałe tzw. metodą pradawną (méthode ancestrale). Oznacza to, że nie ma tu wtórnej fermentacji – wino jest butelkowane jeszcze przed zakończeniem fermentacji pierwotnej, bez dodawania drożdży czy cukru i bez usuwania osadu drożdżowego. Efektem tych zabiegów (czy ra...

Pét-nat to skrót od pétillant-naturel („naturalne musowanie”), określający wina powstałe tzw. metodą pradawną (méthode ancestrale). Oznacza to, że nie ma tu wtórnej fermentacji – wino jest butelkowane jeszcze przed zakończeniem fermentacji pierwotnej, bez dodawania drożdży czy cukru i bez usuwania osadu drożdżowego. Efektem tych zabiegów (czy raczej ich braku) jest musiak o mętnej barwie, ze sporą ilością osadu na dnie, najczęściej zamykany zwykłym kapslem, o sporej dawce odświeżenia. (źródło Maciej Nowicki - Winicjatywa )

czytaj więcej...
Ilość win w tej kategorii: 11
na stronę

Lekkie czerwone bąbelki

79,00 zł
W magazynie
Nowość

Wino ma głęboki żółty kolor i owocowy posmak.

80,00 zł
W magazynie
Wyświetlone: 10 - 11 z 11

Tagi

Brak tagów

Potrzebujesz pomocy?

Zadzwoń:

+48 789 018 492

+420 608 700 099

Newsletter

Otrzymuj kupony rabatowe, informacje o promocjach, nowościach.